Rondreizen in Zuid Oost Azië

De laatste update!

Na onze avonturen in Myanmar zijn we terug gevlogen naar 'good old' Bangkok. Tijdens deze totale reis was het alweer de 5de keer dat we in Bangkok waren, en als je het aan ons vraagt is dit toch echt een paar keer te veel! Dus de volgende dag zijn we met de nachtbus richting Maleisie vertrokken, na 11 uur in de nachtbus moetsen we overstappen naar een mini-busje. Tijdens het wachten op dit busje, kwamen we erachter dat we te maken hadden gehad met de oeroude thaise traditie genaamd: 'De backpacks van toeristen leeghalen en kijken of er iets waardevol in zit, en vervolgens alles heel slim op een andere plek terugstoppen zodat de eigenaars direct na het openen van hun tas zien, dat er in hun tas gezeten is'. Dimitri had dit door voordat de bus wegreed en liep er niet al te vriendelijk op af, helaas waren deze thaien wel weer zo slim om de deuren snel dicht te doen en weg te rijden. Gelukkig hadden we niks van waarde in onze grote backpacks zitten, dus we konden gelukkig met aL onze spullen de weg vervolgen. Na 3 verschillende busjes en vooral veel op deze busjes gewacht te hebben, waren we om 12 uur 's nachts bij ons eerste Guest house in Maleisie. Na onze langst aaneen gesloten reis van 28 uur waren we ook wel toe aan een echt bedje. De volgende dag zijn we direct door gegaan naar een dorpje in de Cameron Highlands, dit dorpje ligt in de bergen waar het klimaat weer heerlijk koel was! De Cameron highlands staan vol met theeplantages die we dan ook veel gezien hebben en ook hebben we hier een korte toer door de jungle gedaan!
Hierna zijn we doorgegaan naar Melaka, een stadje met veel nederlandse invloeden door het koloniale verleden. Dit zie je terug in o.a. het 'stadhuys' en nederlandse straatnamen. In Melaka hebben we ook de halve finale van het wk gekeken, midden in de nacht bij een restaurantje wat speciaal voor ons open bleef. Ook hebben we hier de verjaardag van lotte gevierd met een echt taartje! Toen was het tijd voor de grote stad, Kuala Lumpur. Kuala Lumpur is een grote westerse stad met veel wolken krabbers, goede wegen en stoplichten waar mensen zich ook echt aan houden. Wat helaas ook meteen opviel, waren de westerse prijzen voor de hotels en guest houses. We zijn hier 3 dagen gebleven, waarin we naar de bekende Petronas towers zijn geweest en naar verschillende hele grote shopping malls. Onze laatste nacht in Kuala Lumpur was de nacht van de WK-Finale, die hier midden in de nacht begon en waardoor we maar 2 uur konden slapen voor onze vlucht naar Jakarta (Indonesie)

In Jakarta aangekomen kwamen we erachter dat het nu echt hoogseizoen is geworden en dat veel van de goedkopere slaapplaatsen vol zitten. Dus vaak lang zoeken naar een slaapplaats. Onze eerste 2 stops in Indonesie waren Jakarta en Bandung, dit zijn 2 grote, drukke steden waar we niet lang zijn gebleven. Na Bandung zijn naar 1 van de vele vulkanen van Indonesie geweest. Na een tijdje bergop gelopen te hebben kwamen we bij de krater van de vulkaan, en liepen we gewoon door en over een actieve vulkaan!! Echt heel gaaf en appart opm mee te maken! Overal komt stoom, lava en heet water uit de Grond! Dus goed opletten waar je loopt en je neus dichthouden, want het ruikt er heel vies naar rotte eieren. Hierna 8 uur met de trein door hele mooie natuur met vooral veel rijstvelden en verschillende vulkanen. Na deze treinrit waren we aangekomen in Yogyakarta. Hier was het ook weer heel erg druk, na 2 uur rondlopen hadden we eindelijk een Guest house gevonden. Vanuit hier hebben we een 3 daagse tour geboekt naar 2 vulkanen en met als eindbestemming Bali. Het waren 3 slopende dagen; eerst 8 uur in de bus naar een dorpje in de buurt van de bekende Bromo vulkaan. Volgende ochtend, of eigenlijk midden in de nacht om half 3 opstaan om met een jeep naar een uitzichtpunt te rijden vanwaar je de Bromo en 2 andere vulkanen bij zonsopkomst kon zien. Echt de moeite waard, alleen jammer dat er nog een paar honderd andere mensen waren die net als ons stonden te vernikkelen in de kou (3 graden, zonder jas, want die hebben we niet bij ons.) Daarna met de jeep naar de Bromo zelf, hier konden we via een pad boven op komen en genieten van een mooi uitzicht op de krater. Om half 9 's ochtends waren we weer terug bij het hotel, voor ons gevoel was het het alweer bijna avond. Hier snel ontbeten en verder met de bus naar een dorpje bij de volgende vulkaan 'de Iljen'. Volgende ochtend (weer half 3) met een busje naar de vulkaan. Hier eerst een klim gemaakt van 1,5 uur (best zwaar voor sommige onder ons, waar is die conditie gebleven) naar de top van de vulkaan. Onderweg kwamen we allemaal mannen tegen die met 110 kilo zwavel op hun rug vanuit de krater naar beneden lopen. Echt niet normaal zwaar werk, echt heel erg veel respect voor deze mannen die 2 keer per dag die vulkaan op en af lopen!!! Eenmaal bovenop keken we uit op het zwavelmeer dat supergroen was. We zijn ook helemaal naar beneden de krater in gelopen, waar de mannen het zwavel uit de berg hakken en ook hier rook het weer lekker naar rotte eieren!! Ondanks dat we weer midden in de nacht opgestaan waren was dit wel echt de gaafste vulkaan, in tegenstelling tot de Bromo waren hier haast geen andere toeristen, dat maakt het ook een stuk specialer. Toen weer het busje in, en op naar Bali. Na deze paar dagen waren we wel toe aan een beetje bijkomen op het strand! Aangekomen in Legian(soort Lorett van Bali) hadden we door dat je niet echt lekker kon chillen tussen alle schreeuwende, zuipende en dronken toeristen hier. Dus de volgende dag zijn we direct doorgegaan naar Lombok. Hier zijn we naar het plaatsje Kuta gegaan, wat bekend staat om de hoge golven en de mooie stranden. Ook hier zaten de meeste guest houses en Hotels vol, dus het was weer even zoeken. In Kuta hebben we gelukkig wel lekker kunnen chillen!! Na een paar dagen strand zijn we doorgegaan naar de Gili Islands. Dit zijn 3 eilandjes bij het noorden van Lombok. Wij zijn naar de middelste geweest; Gili meno. Echt een bounty eilandje!! Met een turqoise zee, witte stranden, palmbomen en veel koraal met mooie vissen en schildpadden! Het eilandje kan je binnen een uur rondlopen, en is dus echt heel erg klein. Hier hebben we 5 dagen heerlijk gechillt, gesnorkeld, gegeten en aan ons kleurtje gewerkt. Top dus!! Toen terug naar Bali,naar Ubud, in het midden van Bali. In dit kunstenaarsdorpje hebben we veel geshopt, onze tassen zitten nu echt vol!! Morgen vertrekken we naar de kust voor nog 2 dagen strand en de 7de vliegen we naar Singapore om daar nog even de Flowrider te testen!!

En vervolgens komen we de 10e aan in Nederland en zit onze reis er al weer op!!!

Tot dan!!

Dit was het dan voor het verslag vanuit azie!!

We hopen dat jullie het leuk vonden om ons te volgen!!

Bedankt voor het lezen en reageren!!!

X Dimitri en Lotte

Annelies

Hey Lotte en Marissa,
Wat leuk jullie verhalen weer te lezen! Echt prachtig wat jullie allemaal zien en meemaken. Mijn ouders zijn ook in Myamar geweest en vertelden ook al hoe bijzonder het daar is.
Geniet nog even van jullie laatste week en een goede en veilige reis terug gewenst!
Groetjes
Annelies

Gjalt

Ni Hao, bedankt voor de felicitaties en excuses voor het uitblijven van die van mij aan Lotte! Maar bij deze als nog, ook jij hartelijk gefeliciteerd.

IK weet hoe snel 6 maanden in Z-O Azie voorbij gaan en vind het spijtig voor jullie dat het avontuur al bijna stopt. Desondanks heb ik met plezier jullie blog gelezen. Zelf vlieg ik terug op de 15de van september, wij hebben dus nog zo'n 6 weken om China rond te reizen. We zijn inmiddels al ruim een week onderweg en zien nu ook een andere kant van China, top! Heb mijn verjaardag mogen vieren op het dak van de wereld (tibet) tussen de tibetanen, yaks, sneeuwtoppen en boterthee. Voor mij geen lekker taartje maar een yaksteak!

Had dit graag op de facebook wall geschreven maar helaas laten de Chinese autoriteiten dit nog steeds niet toe. Zaijian!

Dennis

Hoi,
Wat jammer dat het er weer op zit.
Als jullie weer thuis zijn maar even een biertje nemen
en lekker bij kletsen . Een goede terug reis en tot snel
Groetjes Dennis

Gjalt

sorry, beetje crapy enter-toets hier!